Lasati-i pe copii sa asculte muzica clasica!

Concentrarea, autodisciplina si chiar comportamentul social au de castigat in cazul in care copiii asculta muzica clasica, se arata intr-un studiu britanic.

Initierea copiilor in muzica clasica aduce micutilor numeroase beneficii, mai ales in ceea ce priveste capacitatea de invatare, informeaza Top Sante.

La aceasta concluzie au ajuns specialistii de la Institutul de Educatie din cadrul Universitatii din Londra, care au derulat proiectul “Apollo Music”, la care au participat 4.500 de elevi din ciclul primar. Copiii cu varsta cuprinsa intre 7 si 10 ani au fost initiati in muzica clasica, efectele fiind analizate de Susan Hallam, psiholog in cadrul Institutului de Educatie. Profesorii implicati in acest studiu au observat numeroasele efecte pozitive ale proiectului.

In primul rand, contrar ideii preconcepute, copiii nu sunt refractari la acest gen de muzica, declarandu-se chiar incantati de ea. S-a observat ca ascultarea acestei muzici ii ajuta pe copii sa se concentreze si sa se autodisciplineze. Pe masura ce si-au imbunatatit cunostintele muzicale, ei au progresat si la celelalte materii studiate.

Acest nou studiu confirma concluziile observatiilor precedente ale specialistilor britanici, care au descoperit ca “muzica imbunatateste comportamentul social al copiilor, le permite sa copereze mai bine si chiar ii ajuta sa se descurce”.

 

Comments are closed.